Valikko

Ina Mikkola

Journalisti, ohjaaja, kirjailija & DJ

Ina Mikkola on suomalaisen mediakentän todellinen voimavara - dynaaminen, rohkea ja syvällinen. Yli kymmenen vuoden ajan hän on rikkonut rajoja, haastanut normeja ja luonut sisältöä, joka ei vain puhuttele, vaan myös herättää ja inspiroi. Hänen työnsä television, radion ja kirjallisuuden parissa ei ole jäänyt huomaamatta, sillä Mikkola on mestari tuomaan esiin niitä ääniä ja näkökulmia, jotka usein jäävät kuulematta.

Mikkolan työ on erottunut paitsi rohkeudella, myös hänen vankkumattomalla arvopohjallaan. Hän on paitsi toimittaja, myös aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka ei pelkää nostaa esiin vaikeitakaan aiheita. Olipa kyse sitten seksuaalisuudesta, ihmisoikeuksista tai eettisestä ja ekologisesta elämäntavasta, Ina tuo aiheet lähelle, tekee niistä ymmärrettäviä ja avaa uusia näkökulmia.

Mikkolan kirjoittama Runkkarin käsikirja (2020) on seksuaalisuutta laajasti käsittelevä bestseller -tietokirja, ku taas Valtakirjani (2021) teos popularisoi oivaltavasti vallan käsitettä. Aikuisviihdettä antropologisesti tutkiva Ina <3 porno (2018) dokumenttisarja on palkittu Kultaisella Venlalla. Sarjaa on myös esitetty Australiassa ja Italiassa. Ina <3 Suomi (2019) -sarja herätti keskustelua niin kyberturvallisuudesta kuin päihdepolitiikasta. Työelämän tabuja ja kipupisteitä ruotiva Tilipäivä -ohjelmakokonaisuus voimaannutti yleisöä, sekä sai ehdokkuuden arvostetussa kansainvälisessä Kultainen Ruusu -gaalassa. Töidensä kautta Ina Mikkola on noussut yhdeksi Suomen keskeisimmistä kulttuuri- ja yhteiskunnallisen keskustelun äänistä.

Manageri: Lilli Keh
Sähköposti: [email protected]
Puh: +358 40 583 6169

Pressikuvat