Valikko

Senni Salminen

Yleisurheilija

Senni Salminen on kansainvälisesti menestynyt huippu-urheilija ja hallitseva kolmiloikan Suomen mestari. Vuonna 2021 hän singahti urheilukansan tietoisuuteen, rikkoen yli kaksi vuosikymmentä voimassa olleen edellisen Suomen ennätyksen, hypäten vaikuttavat 14,63 metriä. Tämä saavutus teki hänestä hetkellisesti Suomen kaikkien aikojen parhaan naiskolmiloikkaajan ja nosti hänet välittömästi kirkkaimpien kotimaisten yleisurheilutähtien joukkoon.

Salmisen kiistaton lahjakkuus kentällä loisti jälleen erityisesti tämän vuoden 2023 Kalevan kisoissa, joissa hän nappasi Suomen mestaruuden ja vahvisti asemansa Suomen kolmiloikan huipulla. Tämän lisäksi Senni on avannut keskustelua mielenterveyden haasteista huippu-urheilun maailmassa ja puhunut rohkeasti seksuaalivähemmistöjen puolesta, tehden hänestä paitsi atleettisen esikuvan, myös arvostetun yhteiskunnallisen vaikuttajan.

Salmisen ura on inspiroinut ja motivoinut erityisesti monia nuoria urheilijoita ympäri Suomen, vakiinnuttaen Salmisen yhtenä tämän hetken urheilukentän merkityksellisimmistä roolimalleista sekä suunnannäyttäjistä.

Manageri: Lilli Keh
Sähköposti: [email protected]
Puh: +358 40 583 6169

Pressikuvat